Tahle vína chutnala nejvíce ...







 
 
 
 
 

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány již za velmi chladných podzimních dní, čehož bylo využito pro uskutečnění technologie tzv. dlouhodobé ledové macerace rmutu, která dala plně vyniknout charakteru odrůdy Frankovka. Víno také kvasilo za přísně kontrolovaných podmínek a za přítomnosti přirozených „terroir“ kvasinek, což ještě více zvýraznilo odrůdový potenciál. Barva je rubínová až purpurově červená. Vůni dominují tóny lesního ovoce, skořice a koření. Chuť je extrémně plná a extraktivní, doplněná tóny jahodové marmelády a karamele s náznakem kouře. Víno je vhodné k archivaci. Teplota servírování 14o až 16oC. Doporučujeme konzumovat samostatně nebo jako doplněk k pokrmům z červených mas a vodní drůbeže. Skvěle se toto víno snoubí s husími játry a sádlem. Datum sběru hroznů: 26.10.2011, cukernatost hroznů 24o ČNM, celkové kyseliny: 5,5 g/l, zbytkový cukr: 2,3 g/l, bezcukerný extrakt: 33,4 g/l

borůvky ostružiny jahody karamel
290 Kč
242 Kč bez DPH

Země:

Morava

Region:

Morava - Mikulovská podoblast - obec Valtice - trať U Hájky

Vinařství:

Odrůda:

Frankovka

Ročník:

2011

Barva:

Červené

Alkohol:

13,5 %

Víno Praha | Degustace Praha | Moravská vína | Karel Průša - Vinařství na Soutoku | Ben Marco | Susana Balbo | Argentinská vína | Malbec | vinoland.cz - všechna práva vyhrazena





TOPlist