Hrozny Sauvignonu ze všech parcel jsou sklízeny a fermentovány odděleně. Nakonec se několik z nich (např. 9 – 10) vybere pro výrobu tohoto vína. Hrozny jsou pomlety, odstopkovány, chlazeny a poté jemně lisovány. Po dvoudenním odkalování je čistý mošt odejmut z kalů a naočkován kvasinkami speciálního kmene, aby byly zvýrazněny charakteristiky Sauvignonu. Dlouhá chladná fermentace (3 týdny) zdůraznila vlastnosti této oblasti – svěží bylinné tóny, tabákový list a kopřiva. Tento Sauvignon vykazuje intenzivní minerální a svěží bylinné aroma s dotekem čerstvého tymiánu. V chuti je velmi dobře strukturovaný a elegantní s intenzivními minerálními tóny, doplněnými dotekem černého rybízu a kopřivy, s táhlým, pikantním citrusovým koncem. |
440 Kč
367 Kč bez DPH
|