Tahle vína chutnala nejvíce ...







 
 
 
 
 

Hrozny Sauvignonu ze všech parcel jsou sklízeny a fermentovány odděleně. Nakonec se několik z nich (např. 9 – 10) vybere pro výrobu tohoto vína. Hrozny jsou pomlety, odstopkovány, chlazeny a poté jemně lisovány. Po dvoudenním odkalování je čistý mošt odejmut z kalů a naočkován kvasinkami speciálního kmene, aby byly zvýrazněny charakteristiky Sauvignonu. Dlouhá chladná fermentace (3 týdny) zdůraznila vlastnosti této oblasti – svěží bylinné tóny, tabákový list a kopřiva. Tento Sauvignon vykazuje intenzivní minerální a svěží bylinné aroma s dotekem čerstvého tymiánu. V chuti je velmi dobře strukturovaný a elegantní s intenzivními minerálními tóny, doplněnými dotekem černého rybízu a kopřivy, s táhlým, pikantním citrusovým koncem.

citrusy tymián černý rybíz kopřivy
440 Kč
367 Kč bez DPH

Země:

Nový Zéland

Region:

Marlborough

Vinařství:

Yealands

Odrůda:

Sauvignon Blanc

Ročník:

2010

Barva:

Bílé

Alkohol:

13 %

Víno Praha | Degustace Praha | Moravská vína | Karel Průša - Vinařství na Soutoku | Ben Marco | Susana Balbo | Argentinská vína | Malbec | vinoland.cz - všechna práva vyhrazena





TOPlist